SalesForce: néhány egyszerű lépésben törölheti a felhasználót



SalesForce: a felhasználói következmények törlése

A SalesForce platformon nem lehet a felhasználót törölni, mivel az adatokat történelmi és biztonsági okokból tárolják. Ugyanakkor egyszerűen deaktiválhatja a felhasználót, megtiltva ezzel, hogy bejelentkezzen a SalesForce-fiókba, és egyáltalán használja a SalesForce-t, feltéve, hogy rendelkezik a szükséges adminisztrátori jogokkal.

SalesForce platform
használja a SalesForce-t
bejelentkezés a SalesForce fiókba

A fiók deaktiválása után a felhasználó által a SalesForce-ban létrehozott jelentés továbbra is elérhető lesz, a létrehozott SalesForce-fiókokkal, SalesForce-kapcsolatokkal vagy a SalesForce-munkafolyamattal együtt - egyszerűen nem lesz képes bejelentkezni, de adatai nem elvesznek, és az adataihoz hozzáférő többi felhasználó továbbra is láthatja az adatot létrehozó felhasználói fiók profilját.

Az alábbiakban néhány egyszerű lépésben olvashatja el, hogyan érheti el biztonságosan a SalesForce törlési felhasználói műveletet.

Hogyan lehet deaktiválni a Salesforce felhasználót - Galvin Technologies
Felhasználó törlése az salesforce-ban - Automation Champion
Miért nem lehet törölni a felhasználókat a salesforce.com webhelyről? - Forcetalks

SalesForce: a felhasználói felület példájának törlése

Egy adott felhasználó törlése, vagy pontosabban annak megakadályozása érdekében, hogy egy fiók deaktiválásával felhasználhassa a SalesForce-t, kezdje meg a beállítási menüvel, amely a  SalesForce Lightning‌  felület fogaskerék ikonja alatt érhető el.

Ezután keresse meg a felhasználói menüt az adminisztráció alatt a beállítási lehetőségek között. Ne habozzon, ha a gyorskereső űrlapot használja a felhasználói menü kereséséhez.

Ha nem látja ezt a menüt, ez azt jelenti, hogy nem rendelkezik a szükséges hozzáférési jogokkal, és kapcsolatba kell lépnie a rendszergazdával.

A felhasználói beállításokban keresse meg a törölni kívánt felhasználót, majd kattintson a sor végén található nyílra, amely rejtett menüt jelenít meg.

Válassza a felhasználói szerkesztés lehetőséget a felhasználó deaktiválásához.

Deaktiválja a felhasználót a Értékesítési erő Lightning alkalmazásban

Megjelenik egy felbukkanó ablak, amely lehetővé teszi az összes felhasználó adatainak megváltoztatását: keresztnév, vezetéknév, e-mail és profilja, valamint egy jelölőnégyzetet, hogy a felhasználót aktívvá tegye.

Ha törli a felhasználó szerkesztése menü aktív mezőjének jelölését, a felhasználó inaktiválódik, azaz gyakorlatilag törli a felhasználót a Értékesítési erő felületről, mivel többé nem tud bejelentkezni a Értékesítési erő használatához a Értékesítési erő platformon.

Miután törölte a jelölőnégyzetet, kattintson a Mentés gombra, hogy a felhasználó deaktiválódjon, és megakadályozza, hogy soha ne használja azt a fiókot.

A felhasználói beállítások menüjében egy információs üzenet jelenik meg, amely megerősíti, hogy a felhasználói módosítás elmentésre került.

A felhasználói listában látható, hogy az aktív ellenőrzés már nem jelenik meg az adott felhasználónál, azaz a felhasználót törölték a Értékesítési erő használatához, és már nem tudnak bejelentkezni a Értékesítési erő fiókba.

Változtassa meg a Értékesítési erő felhasználói profilját

Ugyanazt a képernyőt, amellyel a felhasználókat törölték, a Értékesítési erő felhasználói profiljának megváltoztatására használják.

Miután a Értékesítési erő szerepei és profiljai meghatározásra kerültek, egyszerűen lépjen az adott felhasználó azon képernyőjére, és módosítsa a Értékesítési erő felhasználói profilját a felhasználói szerkesztés előugró ablakban.

Szabványos profilok - Salesforce súgó
Profilok a Salesforce-ban Salesforce profilok - Tutorial Kart





Hozzászólások (0)

Szólj hozzá